(Ur: Den magiska gnistan - vägen till ett kreativt liv)
Start Om mig Böcker Bokcirkel Författartips Intervjuer Mer Blogg Kontakt


Vad roligt att du hittat till min hemsida!

Jag tänker att du kanske är en av dem som läst och tyckt om mina böcker.
Det gör mig glad.

När jag skrev min första bok i början av tvåtusentalet hade jag ingen aning om att det skulle bli mitt yrke. Jag tyckte bara det var så otroligt roligt att skriva. Sedan dess har det bara fortsatt. Just den där glädjen är det som leder mig i livet. Jag har inga planer för vart jag ska, jag bryr mig inte om någon karriär och det spelar ingen roll vad andra tycker att jag borde ägna mig åt, jag måste själv känna lust för det jag gör – annars går det inte. Det här betyder att min väg framåt i livet varit ganska krokig, åtminstone sett utifrån, men för mig är varje ny sväng resultatet av att jag följt min egen lust och nyfikenhet.

Det här sättet att leva har lett mig till många spännande punkter, människor, möten, platser och upplevelser. Det har också lett mig till ett fördjupat intresse för de stora frågorna i livet: Vem är jag, varför lever jag och hur kommer det sig att mitt liv ser ut som det gör?

Jag är nog vad man kan kalla en sökare. De här frågorna driver mig ständigt vidare mot nya insikter och nya lager av det mänskliga medvetandet. Livet är ett mysterium och det finns ständigt mer att upptäcka och fler frågor att ställa.

I romanform har brytpunkter varit ett av mina viktigaste teman. Jag har velat visa på hur våra val, medvetna som omedvetna, formar våra liv, men också hur vi alltid kan välja om och välja nytt. Allting är ständigt i förändring och oavsett var vi befinner oss i livet är det en utgångspunkt för vidare utveckling.

I Drömliv – lycklig på riktigt och Den magiska gnistan – vägen till ett kreativt liv har jag lämnat romanformen och tar upp dessa teman mer direkt. Det här är böcker för dig som själv känner en längtan efter mer, som anar att livet egentligen är tänkt att vara så mycket större och som vill gå djupare in i det mysterium som är du. Det här är vad jag själv brinner för och vad som väcker min lust. Jag hoppas att det också kan väcka din.

 

Egypten

Mitt eget sökande har, som sagt, tagit mig till många platser. En av dem är Egypten.
I det här klippet delar jag med mig av en upplevelse som berörde mig mycket starkt. Tillsammans med några vänner besökte jag Konungens kammare i Cheopspyramiden. Helt intuitivt, improviserat och utan att några ord yttrades, uppstod en sång som vi i efterhand har återskapat i en professionell studio och animerat med våra egna fotografier.
Tycker du om det du ser och hör i den här videon får du gärna dela den med andra.